lauantai 11. toukokuuta 2013

34: Saija

Turun satamaan saapuessani minulla on jo pieni pullotus valmiiksi lahkeessa. Kaveri odottaa illan iloja. Seksiä. Sitä teki mieli. Jotenkin koko päivän minulla oli ollut kohtuullisen kova panetus. Viime kerrasta oli jo useita päiviä! Syntistä!

Perinteisesti meren porauslautat ovat olleet erinomaista metsästysmaita. Tämä laiva oli yllättäen toista maata.

Viking Grace on tunnettu kalliista hintapolitiikastaan. Hytit eivät ole halpoja, ja muutkin palvelut ovat kohtuullisen tyyriitä. Puhumattakaan siitä, että viikonloppuisin laivan Tax-Free -myymälä ei myy alkoholia menomatkalla.  Tämä on selkeästi vaikuttanut laivan asiakaskantaan. Vanhuksia ja reippaasti keski-iän ylittäneitä ihmisiä on runsaasti, kutuikäisiä ihmisiä huomattavasti vähemmän.

Katsellessani ympärilleni laivan varsinaisessa illanviettopaikassa ymmärrän tämän ongelman. Liian iäkkäitä ihmisiä, ja pariskuntia lapsineen. "Grace taitaa olla paska paikka hakea panoseuraa…" totean hiljaa hampaideni välistä, juodessani neljättä lonkeroa ilman minkäänlaista kontaktia vastapuoleen. Sapettaa.

Onnekseni muutosta kuivaan tilanteeseen oli tulossa.

Kello on ylittänyt jo puolen yön, kun viereeni istui erittäin näyttävän näköinen, vaaleatukkainen nainen. Nainen tönäisee minua kyljellään, ja kääntyy ympäri.

"Anteeksi" hän hymyilee ja katsoo minua silmiin.

Naisella on äärimmäisen kauniit kasvot, joita reunustavat kiharat hiukset tukevat tyylikkäästi. Huomaan keskittyväni vähän turhankin pitkään punaisten, kiiltävien huulien rytmikkääseen liikkeeseen.

"Ei mitään" vastaan, ja otan sipauksen juomastani.

Nainen kääntyy hetkeksi poispäin, ja sitten takaisin. "Ai, sulla on samat juomat kuin mulla!" nainen jatkaa, osoittaen pöydälläni oleskelevaa lasia. "Ei se ole minun, plokkari nappasi lasini, kun käänsin katseeni toiseen suuntaan."

En kerro naiselle, että tuijotin silloin naisen takapuolta. "Hah! No sun täytyy hakea uusi!"

Esittelen itseni. Nainen esittelee itsensä Saijaksi.

Saijan muodot ovat ihanan naiselliset. Pyöreät, mutta oikeista paikoista. "Tämän jos saisin, nuolisin taivaaseen" pohdin. Juttelemme jonkin aikaa, kunnes naisen seurua päättää vaihtaa paikkaa. Saija vastustelee hetken, mutta suostuu kuitenkin lähtemään ystäviensä mukaan. "Nähdään seuraavassa paikassa" nainen toteaa hymyillen. Lanteet keinuen Saija poistuu baarista pitkin laivan käytävää.
Juon tilaamani uuden juoman rauhassa loppuun. Skannaan ympäristöäni mahdollisten ehdokkaiden toivossa, mutta turhaan. Senioriristeily, ei tämä muuksi muutu. Aika vaihtaa paikkaa. Seuraavaksi rokkibaariin. Ilman täyttää kohtuullisen hyvä live-musiikki. Tilaan tiskiltä itselleni juoman ja tuudittaudun musiikin kuunteluun. Äkkiä huomaan tutun oloisen naisen kävelevän kohti minua, toinen, nuorempi nainen kannoillaan.

"Moi taas!" nainen toteaa. "Tässä on mun serkku!"

Toinen nainen esittelee itsensä, ja  jatkaa hetken kuluttua matkaa. Saija tuoksuu ja tuntuu lämpimältä. Ihana nainen, ajattelen. Hän on huomattavasti tukevammassa humalassa kuin aikaisemmin tavatessamme. Toivon, että nainen höllää juomistaan. Puolitajuttomat naiset eivät saa viisariani värähtämään.

Saija työntyy yhä lähemmäs kylkeeni. Hän kertoo risteilyllä mukana olevista sukulaisistaan. Kuuntelen tarkkaan, vaikka huomaan naisen toistavan itseään. Hälytyskelloni alkavat soida.

Siirrymme takaisin senioritanssipaikkaan. "Lähdet sä tanssimaan mun kanssa?" nainen kysyy, ihanat kristallinkiiltoiset silmät hohtaen tanssilattian valoja vasten. "Mennään vaan" vastaan, vaikka yleensä en viihdy puolityhjillä tanssilattioilla.

Menemme tanssilattialle. Musiikki pauhaa. Huomaan Saijan heiluvan edestakaisin. Voi ei. Nainen taitaa olla liian humalassa. Sitten se tapahtuu.

Nainen kipsahtaa lattialle. PAM. Ei erityisen lujaa, mutta niin nopeasti, että en ehdi tarttua häneen.

Saijan kasvoilta paistaa häpeä.

Nauran tilanteelle, ja autan hänet nopeasti ylös. "Sattuiko?" kysyn. Saija ei kuule minua.

"Tosi noloa!" nainen toistelee.

"Sattuuhan sitä!" totean.

"Mun on ehkä korkea aika mennä nukkumaan!" hän sanoo.

Naks.

"Se voi olla ihan hyvä idea. Mä saatan sut pois" sanon, vaikka mieleni tekisi ehdottaa naiselle omaan hyttiini tulemista. Saija vetää minut pois tanssilattialta kaveriporukkansa luo. "Moikka!" hän toteaa nolona, ja moikkaan takaisin.

Saija poistuu hyttiinsä. Minä jään katselemaan seniorien tanssia.

Surkeaa.

Parin tunnin kuluttua palaan hyttiini. Liian usean lonkeron jälkeen makaaminenkin tuntuu epämukavalta. Riisuudun, ja laskeudun makaamaan sängylle. Kullini makaa puoliseisokissa vasemman reiden päällä. Terskan päässä on pieni kiiltävä tippa.

"Sori" totean itsekseni. "Nyt joudut vielä pärjäämään ilman."

Vedän peiton päälleni, ja yritän nukkua.

Siitä ei tule mitään.

Panettaa.

4 kommenttia:

 1. tarkoititkohan reiden päällä? Ei se kai sentään sääreen yllä? vai oletko tosi notkea :D Harmillisia tollaiset juovuksiset naiset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Korjattu. Olen kyllä kotuullisen notkea, mutta tässä tapauksessa syynä ovat ihan edellisen illan juomiset.

   Poista
 2. Otan osaa. :I Blueballs -ilmiö!

  VastaaPoista